Wat is IaaS (Infrastructure as a Service)?

We horen het steeds vaker: werken in de Cloud met daarbij ook de term IaaS maar wat is dat nou eigenlijk en wat zijn de voordelen er van?
De voordelen van werken in de cloud zijn legio. Zodra u de beschikking heeft over internet kunt u bij uw bestanden en dus online aan het werk.
Stelt u zich eens voor, U bent onderweg en moet even snel een document aanpassen om door te sturen naar uw klant. Met een online werkplek hoeft u nooit meer bang te zijn dat dat belangrijke document misschien niet op uw laptop staat.
Zodra u inlogt op uw online werkplek kunt u overal bij! Wanneer u uw laptop kwijtraakt door verlies of diefstal hoeft u niet bang te zijn dat uw kostbare gegevens ‘op straat’ komen te liggen. Ze staan immers veilig in het uiterst beveiligde datacenter in Amsterdam en/of Delft.

IaaS staat voor Infrastructure as a Service en geeft u de mogelijkheid om uw serverpark geheel naar een virtuele omgeving in de cloud te migreren of op te bouwen. U kunt het zien als het huren van een lege serverruimte. U bent zelf verantwoordelijk voor het configureren en onderhouden van de omgeving die op deze infrastructuur draait. Natuurlijk kunt u uw servers ook door EdPau IT Solutions laten installeren, configureren en installeren.

Alle voordelen van werken in de cloud op een rij:

  • Uw servers in een veilige omgeving
  • Betere prestaties van uw servers

  • Overal toegang waar internet is

  • Real-time backups

  • Volledig cloud gebaseerd

  • Uitbreidbaar en flexibel

IaaS het meest op de traditionele on-premise service zoals u waarschijnlijk al gewend bent. Bij IaaS wordt de infrastructuur samen met alle netwerkelementen buiten de deur dus naar de Cloud gebracht.

Besparing in de kosten.

Groot voordeel is dat hardware niet meer door de organisatie zelf aangeschaft hoeven te worden, maar dat een abonnement op basis van gebruik (consumptie) wordt afgesloten. Dit betekent dat een organisatie alleen betaalt wanneer men daadwerkelijk gebruik maakt van de infrastructuur. Vergelijk het met de een elektriciteitsrekening. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot besparingen in testomgevingen.

Je moet wel bedenken dat je wel de technische kennis en kunde in huis moet hebben om de servers zelf in te richten en onderhouden. Natuurlijk kan EdPau IT dat ook voor u doen.

Natuurlijk kunt u bij ons ook 30 dagen uitproberen! Neem hiervoor contact op met EdPau IT Solutions.

Share This Information

THE CLOUD
IS IN OUR DNA.

GET STARTED